Voorhout – De gemeenteraad van Teylingen zal volgende week instemmen met een extra krediet van 10 miljoen euro voor de aanleg van de Noordelijke Randweg in Voorhout. Dat bleek dinsdag tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte.

Het blijkt dat de eerdere raming van de kosten voor de aanleg van de Noordelijke Randweg te laag is uitgevallen. Gingen eerdere ramingen voor aanleg van de weg tussen Voorhout en Noordwijk uit van zo’n 25 tot 30 miljoen euro, nu blijkt dat daar nog eens 10 miljoen euro bij moet komen. Dit is onder meer het gevolg van hogere kosten voor grondverwerving en andere extra kosten voor de aanleg van de weg. Wethouder Marlies Volten wees erop dat de weg belangrijk is voor Voorhout, omdat daarmee op termijn de drukke Herenstraat in het centrum van het dorp wordt ontlast.

De commissieleden hadden wel de nodige kritiek op de hogere kosten die de aanleg van de weg met zich meebrengt, maar volgens hen is er “geen weg terug”. Zij gingen daarom akkoord met het beschikbaar stellen van het extra krediet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in