Sassenheim – Ronny Brandt heeft vrijdag de kortebaandraverij in Sassenheim gewonnen. De ruin profiteerde van de galoppades van de verrassende Flavius Boko in de finale. De debutant uit de stal van Tom Kooyman had daarvoor de klasbakken Eliot Charisma en Southwind Raptor verslagen en won het ook de eerste finalerit, maar ging daarna twee keer in de fout.

Flavius Boko was één van de paarden die er was bijgehaald, nadat de kortebaan van Sassenheim in eerste instantie te weinig deelnemers had. Een toevalstreffer dus, maar wel één die de kortebaan de komende manden hard nodig heeft.

Tijdens zijn eerste kortebaan was hij samen met pikeur Rick Wester een klasse apart. Hij versloeg de eveneens debuterende Divine League om vervolgens te verrassen met winst op Eliot Charisma (de winnaar van 2019) en grootverdiener Southwind Raptor. In de finale was het echter ineens klaar met Flavius Boko. Hij won nog de eerste rit, maar maakte daarna twee galoppades. Ronny Brandt profiteerde en won net als in 2018 de kortebaan op de Teijlingerlaan. Voor pikeur Demi Veenstra betekende het zelfs haar eerste kortebaanzege ooit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in