De huidige bezetting bij Rijnland.

Bollenstreek – Tegelijkertijd met de Provinciale Statenverkiezingen worden op 20 maart ook verkiezingen gehouden voor de waterschapsverkiezingen. Dan worden de leden van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnand gekozen. In totaal staan 16 Bollenstrekers op de diverse kieslijsten. Hoogst genoteerde is Ineke van Steensel uit Sassenheim op nummer 1 van de VVD. De Noordwijkse Thea Fierens staat op plek 2 van de PvdA. Joas van den Berg uit Hillegom staat ook tweede, maar dan bij ‘AWP niet politiek wel deskundig’. René Roorda staat op een tweede stek bij de CU-SGP.

Het totaal overzicht van Bollenstrekers:

VVD: 1. Ineke van Steensel (Sassenheim), 4. Bas Knapp (Noordwijkerhout)

CDA: 10. Carla Hilverda-van Leeuwen (Voorhout), 17. Mart Duineveld (Lisse), 18. Jos Beugelsdijk (Noordwijkerhout), 22. Cees Pronk (Sassenheim), 25. Jan de Ridder (Noordwijk), 26. Kees Langeveld (Hillegom), 36. Kees vd Zwet (Lisse).

Water Natuurlijk: 8. Corrie van der Laan (Noordwijkerhout)

PvdA: 2. Thea Fierens (Noordwijk).

AWP niet politiek wel deskundig: 2. Joas van den Berg (Hillegom)

CU-SGP: 2. René Roorda (Hillegom), 6. Alexander Arentshorst (Hillegom), 27. Jaap van Duin (Noordwijk)

50plus: 5. Ko van der Vlist

4 REACTIES

 1. Natuurlijk mag je dit vragen. Al zou ik persoonlijk “vrijwilligers” en “pluche” schrijven. En “we” vervangen door “ze”. En een betere interpunctie gebruiken.

  Het is zeker geen onbetaalde baan, zie: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2017-65527.html

  Daar staat te lezen:
  De bezoldiging van een lid van het dagelijks bestuur van een waterschap genoemd in artikel 3.11, eerste lid, van het Waterschapsbesluit bedraagt per 1 januari 2017 € 1.516,86 per maand (was € 1.495,92 per maand) bij een tijdsbestedingsnorm van 20%.

  Het referentiepunt voor de bezoldiging van een lid van het dagelijks bestuur van een waterschap is de bezoldiging van een fulltime wethouder in een gemeente van 60.001 tot 100.000 inwoners. Per 1 januari 2017 bedraagt die bezoldiging € 7.584,32 (was € 7.479,61) per maand.

  Het werk in het bestuur kost gemiddeld in de berekening 1 dag per week. Dus verdienen ze 20% van het vergelijkbare salaris van een wethouder van een middelgrote gemeente. Dit zijn cijfers van ruim een jaar geleden (november 2017).

 2. Nou Gijs, je mag wel op iemand stemmen die dagelijks met water bezig is! Ik neem aan dat je graag droge voeten wilt. En nog iets! De Waterschappen die we in Nederland kennen zijn de oudste bestuurlijke organen die we in Europa kennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in