foto PB

Noordwijk – Voor het verbeteren van de detailhandel en horeca in de drie kernen Noordwijkerhout, de Zilk en Noordwijk wil het college van burgemeester en wethouders de komende drie jaren 1,7 miljoen euro uittrekken.

Met dit geld moeten in Noordwijk leegstand en verschraling van het voorzieningenaanbod tegengegaan worden, waardoor de bestaande winkelcentra worden behouden. Dat kan onder meer door het toelaten van pop-up stores en seizoenswinkels. De horeca moet zich meer richten op het gebruik van ‘gezond, streekeigen en fairtrade producten, aansluitend op de identiteit van Noordwijk en de kuuroordstatus’.

De gemeente moet in Noordwijk zorgen voor voldoende fiets- en scooterparkeren, een goede bereikbaarheid en extra parkeergelegenheid voor auto’s. Voor Noordwijkerhout wordt de invoering van een ‘beperkte autoluwe periode tijdens de zomerperiode’ onderzocht. De wandel- en fietsroutes in en naar De Zilk moeten verbeterd worden.

3 REACTIES

  1. En wat heeft dit “onderzoek” gekost, uitkomst al lang bekend , dit kan iedereen met gezond boerenverstand verzinnen, hopelijk toch geen extern bureau ingehuurd?
    Je kan wel van alles roepen, maar eea moet wel haalbaar zijn

  2. Adviesbureau’s zijn hier gek op. Ze kunnen dure rapporten opmaken waar vervolgens in de praktijk niets van terecht komt. Maakt hun niet uit, maken ze gewoon weer een nieuw duur rapport. De politiek denkt zijn best te doen, maar dit soort plannen zijn gedoemd te mislukken. Het is niet hun geld, dus burgers en bedrijven kunnen de rekening betalen.

  3. Je kan er miljoenen in blijven steken maar het is een bodemloze put maar het is makkelijk uitgeven van andermans geld en als je tekort komt verhoog je de belasting toch .Iedereen koopt via internet of hebben jullie dat nog niet ontdekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in