Foto gemeente Hillegom

Hillegom – Bij het herinrichten van het Van Nispenpark hebben archeologen het fundament van een oude boerderij gevonden.

Die werd in de 17e eeuw gebouwd op het hoge, droge duin. Naast het fundament zijn er ook een water- en een beerput gevonden. Ook zijn scherven van potten, munten en een lakenloodje aangetroffen. Na het uitgraven maken de funderingen plaats voor de aan te leggen vijver. De vondsten worden onderzocht en bewaard in het depot voor archeologische vondsten van Zuid-Holland in Alphen aan den Rijn.

Dinsdag nam groep 5 van Basisschool Johannes in Hillegom een kijkje bij opgraving van de 17e eeuwse boerderij. Zij kregen uitleg van de archeologe. Het archeologisch onderzoek gaat ook de komende dagen nog door.

2 REACTIES

  1. Wat leuk. Dat was de woning van mijn grootouders. Familie van Beelen-van Maris (1900-1960) daarna is het afgebroken. Zij hadden bollenland. Maar ook geiten, kippen en enkele varkens.

  2. Er is nog een pentekening van TH v Steen, en een schilderij gemaakt door mijn moeder Stasia van Beelen van deze boerderij.
    Ze noemde dit boerderij Bakkum. Ik heb de tekening en het schilderij in mijn bezit mocht er iemand in geïnteresseerd zijn.
    Mijn grootouders woonde hier in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in