De bouwplannen voor het terrein van de Northgo-sporthal

Noordwijk – De 18 bouwprojecten die in de gemeente Noordwijk op pauze gaan als gevolg van de stikstof-uitspraken van de Hoge Raad zijn bekend.

Het betreft onder meer de nieuwbouw bij de voetbalverenigingen SJC in Noordwijk en VVSB in Noordwijkerhout, maar ook de bebouwing op het terrein van de voormalige Northgosporthal en aan de Van de Mortelstraat in Noordwijk. Ook het appartementengebouw De Mook in Offem Zuid staat “on hold”, net als twee strandpaviljoens en het zonnepark langs de N206. Verder staan de midgetgolfbaan bij Flamingo op de lijst, een zorgcomplex van Raamwerk in Noordwijkerhout en diverse bedrijfsgebouwen in Noordwijkerhout en De Zilk. De nieuwbouw bij de Hotels van Oranje staat niet op de lijst.

Dinsdag gaat de politiek het probleem bespreken. De bijeenkomst is openbaar, aanvang 20.00 uur in de oude raadzaal van het Noordwijkse gemeentehuis.

7 REACTIES

 1. Komen ze er eindelijk achter, wat voor verregaande consequenties, dit doordrammen gaat betekenen, uitstoot stopt niet bij de grens! Kritisch zijn ok, maar het kan niet zo zijn dat een minderheid hun wil oplegt aan de zwijgende meerderheid, maar ja straks zijn de koeien, varkens kippen etc. alleen nog te zien in de dierentuin en wordt er aan de kinderen verteld dat melk van de koe komt!

 2. Heel erg dat een stelletje gunkukkels ( lees DE RAAD VAN STATE ) dit besluit hebben durven nemen, maar ja als je geen tegenstand durft op te roepen dan laat je maar meedelen dat er 18000 projecten op hold moeten,
  Deze emolumenten hebben geen affiniteit met de werkelijkheid. Dus weg met de raad van state kost alleen nog maar geld en er worden geen juiste beslissingen genomen. En dat noemen ze dan volksvertegenwoordigers.
  EEN GROTE SCHANDE dat is het.

 3. Tuurlijk, de bouw van een duur hotel voor de rijke gaat door. Terwijl de woningnood ook in Noordwijk erg hoog is, gaat zelfs de bouw van sociale huurwoningen tegenover het politiebureau voorlopig niet door. Zelfs de aanleg van een zonnepark wordt op pauze gezet. Belachelijk, of zie ik dit helemaal verkeerd?

 4. Wat vreemd dat het appartementengebouw dat gasloos en dus duurzaam is wordt tegengehouden terwijl de nieuwbouw van de Hotels van Oranje (niet duurzaam) wel gewoon door mag gaan.
  Overigens liggen de bedreigde natura 2000 gebieden in de duinen. Alleen bij wind uit oostelijke richting zou er stikstof kunnen neerslaan. En zeg nou zelf, hoe vaak waait de wind uit het oosten? Hooguit een paar weken per jaar! Er wordt hier dus wel met een zeer botte bijl gehakt!

 5. Het is niet uit te leggen aan kleine ondernemers die een midgetgolfbaan aan willen leggen of zelfs huizenbezitters die geen uitbouw mogen realiseren. Het ontbreekt hier aan bestuurlijke moed en verantwoordelijkheid.

  Hans de Boer voorzitter VNO-NCW Heel Nederland zit nu op slot. Dat wil Nederland niet. Het kabinet moet komen met nieuwe regelgeving. Het stikstofplafond moet omhoog”, zegt De Boer. Hij wijst op het stikstofplafond in omringende landen. “In België hebben ze een uitstootnorm van 3 mol per hectare grond, in Duitsland 7 mol, in Groot-Brittannië doen ze maar wat, en wij hebben 0.1 mol. Zet hem op 1 mol, of 2 mol.

  EenVandaag bracht maandag het nieuws dat Schiphol mogelijk 100.000 vluchten moet schrappen, omdat het vliegveld geen natuurvergunning had om uit te breiden. “Hier werd ik niet vrolijk van”, geeft De Boer toe. “We hebben verdiensystemen die groter zijn dan ons land, zoals de voedselindustrie, Schiphol en de Rotterdamse haven. Als je dat gaat afknijpen, raken burgers banen en inkomen kwijt.”

 6. Ik vind de formule 1 prachtig ,maar als dat door zou gaan en je heb zelf een bouwplan stil liggen zou ik daar ernstig vraagtekens bij zetten.
  En dan ook al het vliegverkeer wat gewoon door mag gaan, het is meten met 2 maten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in