Alleen Eerste Kamer kan bouw windmolens nog stoppen

Noordwijk – De bouw van windmolens dicht bij de kust kan alleen nog tegen gehouden worden door een meerderheid in de Eerste Kamer. Een motie van het CDA dinsdag in de Tweede Kamer om van de windmolens af te zien, haalde het niet. Het CDA wilde verplaatsing omdat er sprake was van een verkeerde kostenvergelijking tussen de bouw voor de kust en in een bestaand park genaamd IJmuiden Ver. Dit laatste willen de kustgemeenten graag. Dat betekent dat alleen de Eerste Kamer nog akkoord moet gaan met de bouw van de windmolens. Op 13 december is een eerste bespreking. De daadwerkelijke bouw van de windmolens duurt vermoedelijk nog 5 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.