Forse stijging MBO-vacatures in de streek

Bollenstreek/Holland Rijnland – Het aantal mbo-vacatures is sterk aan het toenemen. Landelijk is die stijging 9%, in Holland Rijnland 8%.

Doordat het beter gaat op de arbeidsmarkt, neemt het aantal jongeren dat een nieuwe WW-uitkering aanvraagt af, in Holland Rijnland met 14%. Van maart tot en met augustus 2016 ontstonden in Holland Rijnland 5.900 mbo-vacatures. De meeste banen zijn er in de beroepsgroep retail, daarna volgt gastvrijheid. Jongeren die nu kiezen voor een mbo-opleiding hebben een goede baankans als zij kiezen voor de richtingen verkoper, verzorgende individuele gezondheidszorg en mbo-verpleegkundige.

Eind september 2016 stonden er in Holland Rijnland 1.671 jongeren tot 27 jaar als werkzoekende geregistreerd bij UWV. Van hen heeft ruim de helft geen diploma.