Holland Rijnland: minder uitkeringen dan vorig jaar

Bollenstreek/Holland Rijnland – In de eerste elf maanden van dit jaar is het aantal WW-uitkeringen in Holland Rijnland gedaald met 9%. Die afname is vooral bij mensen tot 50 jaar, bij 50-plussers dalen de nieuwe WW-uitkeringen met maar 3% . In Holland Rijnland hadden 10.690 mensen in november een WW-uitkering, dat is 3,7% van de beroepsbevolking. 50-plussers ontvangen in de regio bijna een derde van alle nieuwe WW-uitkeringen, maar omdat ouderen minder gemakkelijk opnieuw aan het werk komen gaat de helft van de lopende WW naar hen. Jongeren tot 27 jaar hebben een aandeel van 6% in de lopende WW-rechten. Zij vinden vaak sneller een nieuwe baan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.