PvdD wil einde hertenjacht Leeuwenhorst

Noordwijkerhout/Noordwijk – De Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat het afschieten van damherten op landgoed Nieuw Leeuwenhorst direct stopt. De dieren worden gedood omdat ze een gevaar zouden zijn voor de verkeersveiligheid. Maar volgens de PvdD zijn er ook andere maatregelen mogelijk om aanrijdingen tussen de damherten en auto’s te voorkomen. Dit jaar zijn er na de bronsttijd meer jonge mannetjes vanuit de waterleidingduinen op Nieuw Leeuwenhorst terechtgekomen dan gebruikelijk. Na enkele aanrijdingen gaf burgemeester Goedhart opdracht de dieren af te schieten. De PvdD heeft inmiddels vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. De partij wil cijfers over de populatie en stelt dat er andere maatregelen genomen kunnen worden dan afschot, zoals verkeersdrempels, overzichtelijke bermen en snelheidscontroles. De jacht verhoogt juist de verkeersonveiligheid, aldus de Partij voor de Dieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.