50-jarig bestaan judovereniging Noordwijkerhout groots gevierd

Noordwijkerhout – Met een drukbezocht gala is zaterdag het 50-jarig bestaan van Judovereniging Noordwijkerhout gevierd.

Hoogtepunt was de gasttraining die olympisch kampioen Mark Huizinga gaf aan de judoka’s. Ju-no-kata werd gedemonstreerd door oud hoofdtrainer Jan Barends en Rob van der Hoorn, die als eerste de zwarte band haalde bij de Judovereniging Noordwijkerhout. Bij Ju-no-kata gaat het om 15 aanvallen en verdedigingen zonder dat er geworpen wordt. Oud-trainer Sven Eberwijn en huidig trainer Johan Zagers toonden de vijftien worpen van Nage-no-kata.

Burgemeester Goedhart bezocht het judogala en reikte de prijzen van het jubileumtoernooi uit. (foto’s Fred van der Bent)

Klik hier voor een filmpje van de jubileumviering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here