BIC informeert bedrijven over ruimtevaarttechnologie

Noordwijk – Veel belangstelling was er donderdag voor de Space Business Innovation Day. In het Business Incubation Centre op het Space Businesspark konden ondernemers kennismaken met de mogelijkheden van het gebruiken van ruimtevaarttechnologie in hun bedrijf.

Een goed voorbeeld daarvan is Johan: een hesje dat sporters kan helpen doelmatiger te trainen. In het hesje zit een apparaatje dat via een satelliet al hun bewegingen vastlegt en opslaat. Zaken als wendbaarheid, topsnelheid en uithoudingsvermogen kunnen worden gemeten. Die gegevens worden later uitgelezen en besproken.

Bedrijven die ruimtevaarttechnologie willen gebruiken en dicht bij vuur willen zitten, kunnen een ruimte huren bij het BIC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.