Nieuw boek over de archeologie van de Duin- en Bollenstreek

Bollenstreek – “Het Verleden van de Velden” is een nieuw boek over de archeologie van de Duin- en Bollenstreek.

Intrigerende voorwerpen, gevonden tijdens het afgraven van de oude duinen, maken duidelijk dat de streek al in de prehistorie werd bewoond. Onderzoek heeft ook veel nieuwe gegevens opgeleverd over de Romeinse tijd en de vroege middeleeuwen, zoals vele verdwenen kastelen. Auteur Jeroen van Zoolingen groeide op in de Duin- en Bollenstreek. Al vroeg ontwikkelde hij interesse in de archeologie van de streek. Hij studeerde Archeologie en Prehistorie aan de Universiteit Leiden en is nu archeoloog in West-Nederland.

“Het Verleden van de Velden” wordt op 3 april gepresenteerd aan de conservator prehistorie van het Rijksmuseum van Oudheden. Vanaf 4 april is het boek voor € 19,50 te koop in enkele boekhandels in de streek en via www.hetverledenvandevelden.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.