Schrijfdebuut voor Ravi (10) uit Lisse

Lisse – Ravi (10) uit Lisse heeft zijn schrijfdebuut gemaakt. Met nog 59 leerlingen uit het hele land en 23 bekende Nederlanders werkte hij mee aan het KLEINTJE Schoolalfabet: een uniek boek over school en onderwijs.

Het boek bestaat uit 26 hoofdstukken, waarin alle letters van het alfabet worden behandeld. Zo komen onderwerpen als alfabet, wereldoriĆ«ntatie en vrienden aan bod en natuurlijk ook actuele items als dyslexie en pesten. Aan ieder hoofdstuk hebben meerdere jonge creatievelingen meegewerkt – door de tekst te schrijven of door een tekening te maken. BN’ers onder wie kinderboekenauteurs Mirjam Oldenhave, Paul van Loon en Tosca Menten en kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer beantwoorden vragen die betrekking hebben op school of hun eigen schooltijd.

Van de opbrengst van elk verkocht boek gaat 5 procent naar het goede doel, namelijk de stichting Lezen & Schrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.