Ruimtemissie Northgo College volbracht

Foto Mark van Amsterdam

Noordwijk – Precies 24 uur nadat zij aan hun ruimtevaartavontuur begonnen, landden vier leerlingen van Northgo College donderdag weer veilig op aarde. Om 11.00 uur mochten zij de tot ruimtevaartuig omgebouwde caravan verlaten. Een etmaal lang deden ze experimenten in het kader van het project A Place in Space.

Zo hebben ze onderzocht of ze van urine water konden maken, waaruit een ster bestaat en deden ze proefjes met Marskraters. De leerlingen zouden tussen de proefjes door allemaal vier uur slapen, maar daarvan kwam het niet, zo vol was hun programma.

Northgo houdt elk jaar een ruimtevaartmissie met proefjes uit de vakken biologie, natuur- en scheikunde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.