TOP na winst steviger op tweede plaats

Sassenheim – Op voorhand moest de thuiswedstrijd tegen DSC, nummer 2 tegen de nummer 8 op de ranglijst, geen problemen opleveren. Top/Quoratio heeft goed korfbal laten zien, maar de afronding zat niet altijd mee. De eindstand van 25-21 doet vermoeden dat het niet heel gemakkelijk ging, maar de winst is geen moment in gevaar geweest.

De beginfase ging enigszins gelijk op, maar als snel nam TOP/Quoratio het initiatief. Het vizier stond op scherp en er werden mooie aanvallen laten zien. Vanaf de 10-6 maakte TOP een spurt naar 13-6 en de toeschouwers gingen er goed voor zitten. Gezien het vertoonde spel kon dit wel eens een doelpuntrijke avond worden. Bij vlagen werd DSC zoek gespeeld, maar hierna brak er toch een fase aan waarin TOP de aanvallen niet kon afronden. DSC profiteerde hiervan en speelde zichzelf langzaam weer in de wedstrijd, wat zorgde voor een ruststand van 15-10.

Na rust was de eerste goal voor TOP, maar de volgende 10 minuten waren van beiden partijen matig. Veel plaatsfouten en balverlies kenmerkten deze fase. TOP kwam moeilijk tot scoren, maar was en bleef in alle opzichten de betere ploeg. Het klassenverschil was net iets te groot, waardoor er geen moment was dat TOP moest vrezen de voorsprong te gaan verliezen. De laatste goal van de wedstrijd was van Nick Pikaar, een mooi slotakkoord, want de bal verdween in de buzzer door de korf. Dit resulteerde in een eindstand van 25-21.

Doordat medeconcurrent LDODK verloor bij DVO deed TOP goede zaken door te winnen. TOP heeft nu een voorsprong van 3 punten op LDODK, waardoor het lijkt dat de tweede plaats zeker is en TOP het thuisvoordeel in de play-off’s heeft veiliggesteld. Zaterdag 11 maart speelt TOP uit tegen Blauw-Wit uit Amsterdam die ook nog steeds in de race zijn voor de play-off ’s. (Foto: René van Dam)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here