Verkeerd gebruik milieuparkjes moeilijk aan te pakken

Noordwijk – Het milieuparkje aan het Jan Kroonsplein zal niet worden verplaatst. Dat antwoorden B&W op vragen van PUUR Noordwijk over de geluidsoverlast voor omwonenden doordat vaak ’s nachts glas wordt ingeworpen.

Volgens het college zou verhuizing slechts het probleem verplaatsen: het vermoeden bestaat namelijk dat onder meer horecabedrijven ’s nachts hun glas illegaal dumpen. Toezicht houden bij het milieuparkje is te arbeidsintensief, aldus B&W. De containers ’s nachts afsluiten is evenmin een optie, omdat dan waarschijnlijk glas naast de containers wordt gezet, met alle risico’s van dien.

Ook het dumpen van grof vuil naast de containers is volgens het college lastig aan te pakken. Parkeercontroleurs houden een oogje in het zeil.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.