Bloemen gezegend voor reis naar Paus

Bollenstreek – De bloemen die op transport gaan naar Vaticaanstad zijn dinsdag in Keukenhof gezegend. Monseigneur Van den Hende, bisschop van Rotterdam, sprak zijn zegen over de bloemen uit. Sinds 1985 gaan er bloemen richting de paus. Het St. Pietersplein wordt er mee verfraaid voor de Paasviering. Paus Franciscus spreekt tijdens de viering zijn dank uit voor ‘die blumen’. Miljoenen televisiekijkers over de hele wereld kijken jaarlijks naar de paasviering en zijn getuige van het uitspreken van het Urbi et Orbi door paus Franciscus, de zegen over stad en wereld. Na de zegening gingen de bloemen op transport.

(Foto’s: Jayson Homan)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.