Centrumplan enthousiast door politiek ontvangen

Noordwijkerhout – De gemeenteraad heeft enthousiast gereageerd op de plannen voor het centrum van Noordwijkerhout. Die zijn woensdag gepresenteerd. Werkgroepen hebben een aantal inrichtingsvarianten, maar ook parkeren en autovrij maken besproken. Onder meer wordt voorgesteld om de verhoogde ligging van de tuin rond de Witte Kerk te behouden, het muurtje er om heen mag weg. Om de tuin moet een bomenrij komen. Rond de Witte Kerk is plaats voor smalle terrassen tegen de panden, de nu te grote terrassen moeten krimpen. De weekmarkt moet ook bij de Witte Kerk komen, maar onderzocht moet worden of dat kan. Verder heeft de werkgroep die over het autovrij maken gaat geen specifieke voorkeur voor afsluiten. Er zijn nu twee varianten. Het gehele jaar van 12 tot 18.00 uur of een variant dat met name in de periode van april tot november het centrum afgesloten wordt. De werkgroep over het parkeren vindt dat er een betere verwijzing moet komen. Op 6 juli moet de gemeenteraad een besluit nemen over het nieuwe centrum.

Er is een ontwerpfilmpje gemaakt. Klik hier.

Voor de totale presentatie van het ontwerp klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.