Lintjesregen Teylingen

Foto's Gérard Koot

Teylingen – Een ware lintjesregen was er woensdag in Teylingen met maar liefst elf Koninklijke onderscheidingen. Het echtpaar Dirk en Tineke Vink mag zich Ridder noemen, de anderen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Rini Jonkman-Jansen was jarenlang actief bij Zwemvereniging Sassenheim en als bestuurslid bij de Stichting Wasbeek. Verder was zij bestuurslid bij de Vrouwen Advies Commissie, vrijwilliger bij Park Rusthoff en lid van het Burgerpanel van de Politie Sassenheim. Nu nog is zij bestuurslid van de bewonersvereniging Sassembourg

Paul Burgmeijer is sinds 1986 dirigent van het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim (OKS), dat onder meer optredens geeft in ziekenhuizen, verpleeghuizen en het hospice Duin- en Bollenstreek.
Ook is hij bestuurslid en muzikaal leider van Up2Stage, een musicalgroep voor jongeren.

Hennes Claassen zet zich op vele gebieden in voor behoud van het groene erfgoed. Hij zette 17 jaar geleden het project Schooltuin in Park Rusthoff op en fungeert nog altijd als coördinator. Vrijwilliger is Hennes Claassen ook bij diverse organisaties op het gebied van natuurbehoud. Daarnaast was hij oprichter, bestuurslid en trainer van Volleybal Club Sassenheim.

Jan Brouwer was 18 jaar penningmeester van de Stichting Oud Sassenheim. Verder beheerde hij sinds de fusie van de gemeente Teylingen de jaarlijkse gemeentelijke subsidie voor Open Monumentendag.

Gijs Overvliet is sinds 1994 bestuurslid van de Stichting Oud Sassenheim. Voor de werkgroep Historie houdt hij zich bezig met archiefonderzoek, het samenstellen van foto-exposities, het verzorgen van historische presentaties en het schrijven en redigeren van boeken. Gijs Overvliet was eerder ook actief bij Crescendo, Adest Musica en als Diaken bij de Protestantse Gemeente in Sassenheim.

Dirk en Tineke Vink hebben zich sinds 1999 ingezet voor de gezondheidszorg in Tanzania, in het bijzonder voor het ziekenhuis in het dorp Sumve. In 2007 zegden zij hun baan in Nederland op om in Tanzania te gaan wonen. Door hun inzet werden vele projecten gerealiseerd, zoals de aanschaf van twee ambulances, de bouw van een eerste computer-leslokaal, een nieuwe kinderkliniek, een nieuw onderkomen voor zwangere vrouwen en een nieuwe ziekenhuiskeuken.

Erwin de Mooij heeft sinds 2001 onderzoek gedaan naar de op 26 september 1944 neergestorte Amerikaanse bommenwerper in Lisse. Hij heeft hiermee in belangrijke mate bijgedragen aan de geschiedschrijving in Nederland.

Antoon de Vroomen is sinds 1999 voorzitter van de Stichting Zeilvaart Warmond. Hij houdt zich bezig met alle werkzaamheden rondom de vier jaarlijkse grote zeilevenementen die de Stichting organiseert. Ook is de Antoon de Vroomen sinds 2007 voorzitter van Muziek- en Toneelvereniging Sint Matthias in Warmond en was hij tien jaar lang voorzitter van de Warmondse IJsclub.

Steef Slingerland is een zeer actieve vrijwilliger in Warmond. Al meer dan 20 jaar zet hij zich in tijdens evenementen van de Vereniging tot Viering van Warmondse Feesten (VWF), met name tijdens de jaarlijkse Kaagweek. Verder is hij vrijwilliger bij de Stichting Lopen tegen Kanker, de jaarlijkse Harddraverij van Warmond en bij de Warmondse Schippertjesdagen.

Frans van der Geer is oprichter en zeer betrokken en actief lid van Rotary club Voorhout (1991). Maar ook voor Voorhoutse projecten zet hij zich in, zoals de aanleg van het schelpenpad in Park Overbosch, de waterleiding in de Boerhaave tuin, het tegelpad bij de Kinderboerderij en het jaarlijkse Luchtkussenfestival. Frans van der Geer was daarnaast bestuurslid van de Historische Kring Voorhout, de KAVB en de parochie St. Barholomeus.

Antoon de Vroomen
Frans van der Geer
Hennes Claassen
Steef Slingerland
Jan Brouwer en Gijs Overvliet
Paul Burgmeijer
Rini Jonkman-Jansen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.