Lisse speelt op zeker met grondbeleid

Lisse – B&W van Lisse stellen de gemeenteraad voor om het grondbeleid aan te passen.

De gemeente ontwikkelt niet zelf gronden, maar laat dit over aan de markt. Dat betekent dat de ontwikkelaars eventuele financiĆ«le risico’s lopen en niet de gemeente. Door de grondexploitatiegebieden anders te labelen wordt nu voorkomen dat gemeenten vennootschapsbelasting moeten gaan betalen als zij winst maken op de ontwikkeling van de gronden.

Bedragen worden nu eenmalig afgeboekt en de winst wordt door de gemeente pas genomen op het moment dat de verkoop van de grond heeft plaatsgevonden. Zo wordt Dever-Zuid afgewaardeerd tot de boekwaarde van grasland. Bij verkoop als bouwgrond wordt op dat moment de winst genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.