Onderzoek naar mantelzorgbeleid

Hillegom/Lisse/Noordwijkerhout – De rekenkamercommissie Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout start een onderzoek naar mantelzorgbeleid bij de drie gemeenten.

Bewoners kunnen steeds minder bij de overheid aankloppen voor ondersteuning en moeten steeds vaker een beroep doen op mantelzorgers uit hun omgeving. Om ervoor te zorgen dat mantelzorgers niet overbelast raken is in de Wmo geregeld dat zij bij gemeenten terecht kunnen voor ondersteuning. De rekenkamercommissie gaat onderzoeken hoe dat in Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout is geregeld en welke verbeteringen mogelijk zijn. Ook de mantelzorgers zelf worden bij het onderzoek betrokken. Alle mantelzorgers, die bij de gemeenten bekend zijn krijgen een uitnodiging om aan een enquĂȘte deel te nemen.

De rekenkamercommissie verwacht in het najaar het resultaat van het onderzoek aan de gemeenteraden aan te kunnen bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.