Rode blauwalg in Klinkenbergerplas

Teylingen/Oegstgeest – In de Klinkenbergerplas is rode blauwalg geconstateerd. Dat meldt het hoogheemraadschap van Rijnland.

De rode blauwalg kan gezondheidsklachten veroorzaken. Het is daarom voor mens en dier raadzaam contact met het water te vermijden. De soort houdt van koud water en kan in de winter gaan groeien, wanneer de temperaturen nog laag zijn en bij veel zonlicht. Het water kleurt dan rood/paars en afhankelijk van de windrichting kunnen de algen zich plaatselijk concentreren en drijflagen vormen. Deze soort blauwalg is een winterbloeier en verdwijnt uiteindelijk vanzelf. Hoe snel dat gebeurt, is afhankelijk van het weer.

Het hoogheemraadschap van Rijnland start half april met het controleren van de waterkwaliteit voor het zwemwaterseizoen, dat 1 mei van start gaat. De provincie, verantwoordelijk voor het zwemwater, geeft tijdens dat seizoen advies af over het gebruik van het zwemwater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.