Gemeente schenkt pand aan museum

Noordwijk – Het pand aan de Nicolaas Barnhoornweg 44 wordt door de gemeente geschonken aan het Genootschap Oud Noordwijk, de eigenaar van het naastgelegen museum. Kosten bedragen bijna 235.000 euro. De gemeente kocht het pand om het aan het GON te verhuren, maar het genootschap kan de huur niet opbrengen. Als het eigendom overgaat kan ook met het opknappen begonnen worden, want het pand verkeert nu in zeer slechte staat. De gemeente stelt ook geld ter beschikking als voorbereiding voor uitbreiding van het museum. Bovenop de tentoonstellingsruimte zou een verdieping moeten komen. Dat gaat waarschijnlijk een extra bijdrage van de gemeente kosten van 100.000 tot 150.000 euro. De gemeente wil echter dat er eerst onderzoek plaats vindt naar toekomstbestendigheid van het museum. De politiek buigt zich volgende week over het onderwerp. (Foto: archief)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here