Space-bedrijf grijpt naast Philips innovatieprijs

Noordwijk – Polariks, het bedrijf van Max Wijsman en Dennis van der Wiel is genomineerd voor de Philips Innovation Awards. Die werden maandag uitgereikt. De twee jonge ondernemers deden met zevenĀ anderen mee in de categorie “Rough Diamond”, maar vielen buiten de prijzen.

Polariks is gevestigd in het gebouw van ESA BIC, dat onderdak biedt aan startende bedrijven die gebruik maken van ruimtevaarttechnologie. Wijsman en Van der Wiel ontwikkelden een drone waarvan de ogen kunnen zien hoe de druiven in een wijngaard erbij staan.

De prijs werd gewonnen door GBM. Dat bedrijf heeft een uitvinding gedaan om windmolens op zee geluidloos te maken, zodat de vissen niet worden verstoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here