Oude School staat te koop

Lisse – De gemeente Lisse zoekt een koper voor De Oude School, aan de Heereweg 251- 253. Al jaren spreken verschillende partijen met elkaar over de herontwikkeling van het gebied rond het Heemskerkplein.

Inwoners gaven aan De Oude School, de monumentale eik en de lindebomen te willen behouden. De gemeenteraad gaat hierin mee. De koper moet de school een authentieke uitstraling geven. De gemeente wil namelijk de monumentenstatus voor het gebouw aanvragen. Kopers worden niet alleen beoordeeld op prijs, maar vooral op de plannen die ze met de school hebben.

Als het lukt een geschikte koper voor De Oude School te vinden, zal het gebied per deelgebied verder ontwikkeld worden. Als het niet lukt, wil de gemeente op het perceel van de school appartementen bouwen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here