Rechter buigt zich over windmolens

Foto: archief Bo

Noordwijk – De Raad van State heeft zich dinsdag in een beroepszaak gebogen over het plan voor een groot windmolenpark voor de kust van Noordwijk. Dat meldt het Leidsch Dagblad. Inwoners van Noordwijk en andere bezwaarmakers verenigd in de Stichting Vrije Horizon waren daarbij. De rechter moet volgens hen vooral kijken naar de gevolgen voor de lokale economie en het toerisme. Toeristen zouden de kust gaan mijden als de plannen doorgaan. Zelfs als de windmolens op 22 kilometer uit de kust komen te staan zijn ze volgens de bezwaarmakers nog goed te zien vanaf het strand. Ook de door de overheid berekende energieopbrengst klopt volgens hen niet. De tegenstanders pleiten voor een windmolenpark ver in zee voor de kust van IJmuiden. Dat zou volgens hen alle problemen oplossen en goedkoper zijn. De overheid heeft inmiddels ingestemd met palen op 18,5 kilometer uit de kust van Noordwijk. De rechtzaak tegen deze beslissing dient pas in 2018. De Raad van State zal binnen twaalf weken uitspraak doen in de beroepszaak van dinsdag.

Hieronder het radio-interview:

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here