Record aantal bezoekers voor Keukenhof

Lisse – Keukenhof heeft een record aantal bezoekers getrokken. Maar liefst 1,4 miljoen bezoekers bezochten het bloemenpark. Dat zijn er 200.000 meer dan vorig seizoen. Het prachtige, koele voorjaar zorgde voor 8 weken volle bloei. Volgens Keukenhof ligt de gemiddelde leeftijd beduidend lager dan voorgaande jaren. Bezoekers komen uit 100 landen. De groei van het bezoekersaantal komt uit alle landen, de top 5 is onveranderd. 20% Komt uit Nederland, 40% van het bezoek uit de ons omringende landen. Vanuit de verre landen ontving Keukenhof 120.000 Amerikanen en 90.000 Chinezen. Vanuit Oost-Europa, Rusland en Zuid-Amerika groeide het bezoek. Keukenhof investeerde fors in een nieuw entreegebouw en parkeerterrein; deze functioneerden goed. Volgens Keukenhof ontstonden op slechts 4 dagen files. Dat zijn de dagen boven de 45.000 bezoekers. Daarmee is een betere bezoekersspreiding over het seizoen gerealiseerd, iets waarop een aantal jaren geleden is ingezet. Het thema voor 2018 is Romantiek. Keukenhof is in 2018 geopend van 22 maart tot en met 13 mei.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in