Vloedgolf op strand leidt niet tot verder onderzoek

Noordwijk – De oorzaak van de onverwachte vloedgolf voor onder meer de kust van Noordwijk is onduidelijk. De KNMI wijst op het onweer wat gaande was, maar verwijst naar Rijkswaterstaat. Die dienst verwijst weer naar de KNMI. De gemeente Noordwijk start ook geen verder onderzoek. Het Leidsch Dagblad meldt dat een combinatie van onweer en de hoogste vloedstand van de maand mei zorgden voor een hoogte van 171 centimeter boven NAP. Maandagochtend tijdens een hevig onweer zorgden golven voor het wegspoelen van allerlei zaken op het strand. Op social media zijn meerdere filmpjes te zien van het natuurfenomeen met onbekende oorzaak. (Foto: via Sé Aniba)

Klik hier voor het filmpje van watersportvereniging Skuytevaert uit Katwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here