Website Teylingen: goed in de basis, lastig bij doorzoeken

Teylingen – De veel gezochte onderwerpen zijn gemakkelijk te vinden op de gemeentelijke website www.teylingen.nl, maar lastiger wordt het bij zoekopdrachten. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Rekenkamercommissie Teylingen deed naar het gebruiksgemak van de website. Daarvoor werden in december 2016 100 interviews en enquĂȘtes onder Teylingers gehouden.

Klachten waren er over het gebrek aan overzicht, een slecht werkende zoekfunctie en een overvloed aan tekst. Ook was men niet altijd te spreken over het ambtelijk taalgebruik en over het feit dat soms veel moet worden doorgeklikt.

De Rekenkamercommissie raadt de gemeente aan de website op de kritiekpunten aan te passen. Daarbij zouden inwoners kunnen fungeren als proefpersoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here