Blunders in nieuw bestemmingsplan rond boulevard

Noordwijk – Het omzetten van een oud naar nieuw bestemmingsplan voor de omgeving Koningin Wilhelminaboulevard is op 10 onderdelen fout gegaan waardoor er veel ruimere bouwmogelijkheden in staan dan de bedoeling. Afgesproken was om het oude naar een nieuw plan om te zetten zonder er wat aan te veranderen. Er kan nu veel meer gebouwd worden op de volgende plekken:┬áhet terrein bij Huis ter Duin, De Grent, Gat van Palace/Prominent Inn/Esplanade, de terrassenstrook langs de KW Boulevard en de Golfflat. Op vijf plekken is een functie ongewild geschrapt. De impact van de fouten is volgens onderzoekers fors. Volgens burgemeester Rijpstra is er geen sprake van opzet, hij noemt het ambtelijk falen. Wethouders die toen verantwoordelijk waren, zouden juist meermaals aangedrongen hebben op een ongewijzigd nieuw plan. De gemeenteraad heeft bij goedkeuring van het nieuwe bestemmingsplan in 2013 de fouten niet ontdekt. Maatregelen worden genomen om herhaling te voorkomen. Verder wordt actie genomen voor de plekken waar ruimer gebouwd mag worden. De VVD ontdekte de fouten bij het Gat van Palace en daarna is het onderzoek gestart. De gemeenteraad is eerder in beslotenheid ge├»nformeerd over de conclusies. Of het politieke gevolgen heeft voor verantwoordelijk wethouder Bakker moet worden afgewacht. Hij trad pas aan nadat dit plan werd vast gesteld.

Klik hieronder voor het interview met wethouder Hans Bakker:

2 REACTIES

  1. En met deze plaats MOET Noordwijkerhout dan gaan fuseren ! Argumentatie o.a.om dat te doen is van de kant van Noordwijkerhout …..dan ontstaat er een veel KUNDIGER ambtenarenapparaat……..
    Advies aan Noordwijkerhout en aan Noordwijk : Denk nog eens goed na ( VOOR de datum van 6 juli) over de fusie en laat deze tenminste voorlopig niet doorgaan. Zodat er niet overhaast een beslissing wordt genomen.

  2. Ja bereid je maar voor.
    Gemeente Noordwijk faalt ook vaak bij aanvraag van kleine bouwaanvragen van burgers. Er is geen dossier kennis waardoor aanvraag niet rond komt.
    Sorry u moet ook nog dit hebben vergeten en o ja nu helaas nu het Jaar om is zult u alles opnieuw moeten aan vragen. Dus arme Noordwijkerhout.
    O ja nu het aantal inwoners stijgt stijgen de salarissen mee van de ambtenaren, sorry ook vergeten me te nemen de bezuiniging is dus een klein tikkie minder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here