Burgers mee laten doen moet beter

Noordwijk – Het betrekken van inwoners bij besluitvorming, burgerparticipatie, kan in Noordwijk beter. Dat is de conclusie van de Rekenkamer na het onderzoeken van drie projecten. Er moeten centrale richtlijnen komen, een participatie- en inspraakplan en een centraal aanspreekpunt. Noordwijk kent wel het burgerinitiatief, referendum en een inspraakverordening, maar dat is niet voldoende. Burgerparticipatie moet worden ingebed in de organisatie. Dat bleek tijdens de presentatie van het onderzoek maandagavond. Dat het beter kan, is niet voor Noordwijk uniek, meer gemeenten worstelen met het probleem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.