D66 wil ruimere zondagopenstelling

Foto Google Streetview

Noordwijkerhout – De Noordwijkerhoutse D66-fractie wil ruimere openstelling van de winkels op zondag. In een motie vraagt de partij om bij wijze van proef in juli en augustus de winkels toe te staan al om 10.00 uur te openen in plaats van om 12.00 uur.

Volgens D66 krijgen daarmee de winkeliers in het dorp dezelfde kansen als hun collega’s in bijvoorbeeld Noordwijk, Sassenheim en Voorhout, waar de supermarkten al enige tijd om 10.00 uur open zijn. Voor toeristen is het prettig als zij hun verse broodjes vroeg kunnen halen en ook lokale consumenten hebben er voordeel van.

In het najaar zou de proef moeten worden geƫvalueerd. Bij positieve resultaten zouden de openingstijden tijdens het toeristenseizoen kunnen worden verruimd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.