Heilige bruggen krijgen naambordje

Noordwijk – Op de plek waar vroeger de heilige bruggen in Noordwijk Binnen zich bevonden, komen informatiebordjes. Het eerste bordje werd aan het begin van de Voorstraat onthuld door wethouder Dennis Salman. Het idee voor de bordjes kwam van CDA-raadslid Lenie Zoetendaal nadat ze gesproken had met de gidsen die rondleidingen geven in Noordwijk Binnen. De bruggen zijn verbonden aan de heilige Jeroen die in 856 door de Noormannen werd onthoofd. De St. Jeroensbrug, St. Maartenbrug, Breloftsbrug, St. Victor- en St. Pietersbrug vormden de verbinding naar bedevaartsplaats Noordwijk. (Foto: Willem Krol)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.