Lisse ontvangt jury voor groenwedstrijd

Lisse – Lisse wil de groenste gemeente van Nederland worden en doet daarom mee met de landelijke groenwedstrijd Entente Florale. Daarbij gaat het niet alleen om de bomen en plantsoenen, maar ook om de duurzaamheid en het langetermijnbeleid van de gemeente en hoe de inwoners daarbij worden betrokken.

Vrijdag kwam de jury kijken. Na een presentatie over Lisse en de bollensector door de jaren heen stapte het gezelschap op de fiets voor een tocht door het dorp en het buitengebied. Zo werd de jury een composthoop van inwoners getoond, maar ook het nieuwe havengebied en Keukenhof.

Nadat alle deelnemende gemeenten zijn bezocht worden de rapport opgemaakt met daarin per gemeente de plus- en minpunten. Op 20 september hoort Lisse of het dorp zich groenste gemeente van Nederland mag noemen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.