Noordwijkerhout houdt ruim miljoen over

Noordwijkerhout – De gemeente Noordwijkerhout houdt over het jaar 2016 1,1 miljoen euro over. Dat blijkt uit de jaarrekening. Het overschot komt voor 650.000 uit budget voor zorgtaken dat voorzichtig was begroot en nu over is. Voor 350.000 euro komt het uit investeringen in de bedrijfsvoering die doorgeschoven zijn. Die investeringen vinden dit jaar alsnog plaats. Een bedrag van 776.000 euro gaat naar de algemene reserve. De kosten van het nieuwe sportpark en het afschaffen van de belasting op het gebruik van gemeentegrond, de precariobelasting, in 2022 zijn nog niet verwerkt in de jaarrekening. Dit laatste scheelt in 2022 1,6 miljoen aan inkomsten, maar de oplossing hiervoor wordt met het oog op een fusie later uitgewerkt.

Beluister hieronder het interview met wethouder Bilars:

2 REACTIES

  1. Als je aan een Noordwijkse bestuurder vraagt waarom men die fusie met Noordwijkerhout zo vreselijk nodig vindt dat men zelfs bereid is er afspraken voor te schenden en de kiezer beledigend te negeren, dan krijg je antwoorden als: Noordwijkerhout staat “op omvallen”; en: Noordwijkerhout “staat het water aan de lippen”. Wonderlijk al dat deze redengeving in het omvattende rapport van Twynstra en Gudde ontbreekt, en bovendien dat fusie met een schip in nood niet de meest voor de hand liggende oplossing lijkt te zijn. Maar dan nu! Een miljoen over! Wat is dat dan voor water, dat Noordwijkerhout aan de lippen staat?

  2. Dus Noordwijk mag die 1.6 milj die te verwachten is dat Noordwijkerhout niet zelf op kan lossen gaan vergoeden?!
    En de belastingen voor de Noordwijkers zullen fors stijgen, maar wie kijkt er zo ver vooruit?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.