Rijnland behandelt Klinkenbergerplas weer met waterstofperoxide

Teylingen/Oegstgeest – Het hoogheemraadschap van Rijnland gaat door met de proef die vorig jaar werd gestart. Op 15 juni wordt de Klinkenbergerplas weer behandeld met sterk verdunde waterstofperoxide. Die moet de blauwalgen tegengaan.

Al sinds begin dit jaar kampt de Klinkenbergerplas met rode blauwalg. De behandeling met waterstofperoxide duurt ongeveer één dag. Tijdens de behandeling en de dag erna is de plas gesloten. Zwemmen is dan niet toegestaan. Rijnland houdt de waterkwaliteit en het effect van de behandeling goed in de gaten. Mogelijk is later in het zwemseizoen een tweede behandeling nodig.

De concentratie waterstofperoxide die aan de plassen wordt toegevoegd, is zo laag dat er geen risico bestaat voor de gezondheid van mens en dier en voor het milieu. Vorig jaar verminderde de concentratie blauwalgen sterk, de behandeling had enkele weken effect.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.