Veel belangstelling voor HartveiligWonen

Noordwijkerhout – Wethouder Bert Gotink deed donderdag de aftrap van HartveiligWonen in Noordwijkerhout. Hij deed dat door de AED van het gemeentehuis te openen. Omdat de AED nu buiten hangt, is deze┬á24/7 beschikbaar. De AED is toegankelijk met een toegangscode. Deze code krijgt men van de 112-hulpverlener, zodra men belt bij een ongeval. Ruim 35 ge├»nteresseerden woonden de avond bij. 15 Personen hebben zich opgegeven voor de werkgroep die de invoering van HartveiligWonen in de gemeente Noordwijkerhout gaat uitrollen.

HartveiligWonen bestaat uit vrijwilligers die wonen en/of werken in de gemeente en die getraind zijn om te reanimeren en/of te defibrilleren. Deze vrijwilligers worden opgeroepen door de meldkamer van 112, wanneer een hartstilstand wordt vermoed. Alarmering kan via een app op de telefoon of via een sms-bericht. Gealarmeerde vrijwilligers wordt gevraagd te reageren op de oproep. De ingezette vrijwilligers krijgen via hun smartphone de exacte locatie van de calamiteit en/of de AED door, inclusief routebeschrijving. De vrijwilligers verlenen acute hulp totdat het ambulancepersoneel dit overneemt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.