Spelletje sjoelen verbroedert nieuwkomers en ouderen

Hillegom – Veertien nieuwkomers uit SyriĆ« hebben woensdag spelletjes gedaan met ouderen in woonzorgcentrum Bloemswaard. De nieuwkomers, statushouders uit de Bollenstreek, volgen een participatietraject om kennis te maken met de Nederlandse samenleving. Een van de onderdelen daarvan is een dagdeel vrijwilligerswerk doen.

Het samen sjoelen en kaartspelletjes spelen leverde volop gespreksstof op. Beide partijen vonden het zo leuk, dat met zorgorganisatie Hozo wordt gesproken over een vervolg van het oorspronkelijk eenmalige project.

Hierin wordt samengewerkt met de stichting Present Bollenstreek, die hulpbehoevenden en hulpgevers bij elkaar brengt en VluchtelingenWerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here