Bloembollensector zet koers naar 2030

Archieffoto Fija Mills

Bollenstreek – De bloembollensector streeft ernaar om in 2030 te werken met bloembollen en bolbloemen van topkwaliteit.

Die moeten vrij van ziekten zijn en op een rendabele manier geteeld. Dat moet in harmonie met de leefomgeving, klimaatneutraal en door verantwoord gebruik te maken van water, energie, bodem en biodiversiteit. Dit plan werd donderdag gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Sassenheim.

Vier partijen werken samen: de KAVB, Wageningen University & Research, Greenport Duin- en Bollenstreek en Greenport Noord-Holland Noord. In de komende maanden gaan deze vier partijen samen met anderen de visie uitwerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.