Gegevens leerlingenvervoer onterecht openbaar

Voor de zomer werd het contract met de nieuwe vervoerder getekend.

Bollenstreek – Privacygevoelige informatie over kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer in de Bollenstreek zijn openbaar op internet geplaatst. Dat heeft RTL ontdekt. Gemeenten in de Bollenstreek hebben direct maatregelen genomen en de gegevens van de website af laten halen. Postcode, huisnummer en locatie van de school stonden op een site voor aanbestedingen. Ze zijn daar per abuis op geplaatst vanwege de aanbesteding van het leerlingenvervoer. In de gemeente Noordwijkerhout bijvoorbeeld gaat het om 34 kinderen. De ouders zijn direct schriftelijk over de publicatie ge├»nformeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.