Hillegommer verdacht van PGB-fraude

Hillegom/Zaanstad – Hillegommer Martin M. is aangehouden op verdenking van het plegen van pgb-fraude. Hij en medebestuurder van Regiozorgwest Walter S. uit IJmuiden zouden over de ruggen van kwetsbare jongeren 4 miljoen euro hebben verdiend. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Tientallen jongeren met een verstandelijke beperking of psychische stoornis woonden de laatste vijf jaar in huizen van Regiowest in Zaanstad. Ze hadden een pgb om zelf zorg in te kopen, vaak wel 45.000 – 70.000 euro. Regiozorgwest declareerde volgens de Inspectie SZW meer zorg dan werd geleverd. Er werd nauwelijks omgekeken naar de jongeren.

Vorig jaar bracht de gemeente al 20 jongeren onder bij andere zorginstellingen; sinds mei van dit jaar is Regiozorgwest helemaal dicht.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here