Lantaarnpalen Lisse versneld vervangen door LED

Lisse – De gemeente Lisse gaat versneld LED-verlichting aanleggen als straatverlichting. Het gaat om 1200 masten. Twee andere mogelijkheden, lantaarnpalen vervangen zodra technisch aan het einde of dimmen in bestaande systemen aanbrengen, bleken financieel en wat betreft rendement onaantrekkelijker. Per jaar tot 2022 gaat de vervanging 284.000 euro per jaar kosten. Volgens het landelijk gesloten energie-akkoord moeten gemeenten in 2030 50% minder energie gebruiken dan in 2013. Lisse komt door de LED-verlichting op 45%, maar verwacht door technische ontwikkelingen de 50% te halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.