Met de koffiebus ten strijde tegen analfabetisme

Foto Eline van Egmond

Bollenstreek – De bibliotheek Bollenstreek trekt deze week door de regio met het Rijdend TaalcafĂ©. In het kader van de Week van de Alfabetisering proberen ze zoveel mogelijk mensen te bereiken die moeite hebben met lezen en schrijven en die daar iets aan willen doen.

Door folders uit te delen probeert de bieb via lezenden in contact te komen met laaggeletterden. Mensen die iemand in hun omgeving kennen die wel wat taalhulp kan gebruiken, kunnen, liefst samen, bij het Rijdend Taalcafé of bij de bibliotheek langskomen voor informatie. De Bibliotheek Bollenstreek heeft diverse mogelijkheden om mensen aan het lezen en schrijven te krijgen.

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. In de Bollenstreek zijn dat er zo’n 25.000.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.