Verhuizing Vrienden van Oud Hillegom stap dichterbij

Foto Marca Bultink

Hillegom – De verhuizing van de Vrienden van Oud Hillegom naar Kwekerij Veelzorg is weer een stap dichterbij gekomen. Zaterdag werd de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de Vrienden en de stichting BOEi, die zich inzet voor de herbestemming van monumenten.

De Vrienden van Oud Hillegom gaat haar intrek nemen in het voormalige kantoor en een deel van de holkamer van het monumentale bollenbedrijf. Dat is sinds 2010 eigendom van BOEi. Inmiddels zijn de verbouwingswerkzaamheden aan het onderkomen van de Vrienden gestart.

Kwekerij Veelzorg was van 1822 tot 1990 in gebruik. Het is een van de gaafst bewaard gebleven bloembollenbedrijven in de regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.