Voorhoutse triatlete plaatst zich voor WK Half Distance

Voorhout – Triatlete Tessa Kortekaas heeft zich zaterdag geplaatst voor het WK Half Distance 70.3. Dat wordt in 2018 gehouden in Zuid-Afrika. Op Lanzarote, waar de Voorhoutse tegenwoordig woont, werd zij tweede in haar leeftijdscategorie op de halve triatlon: 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km hardlopen.

Vorige maand wist Kortekaas zich te plaatsen voor het WK Ironman op Hawaii, door de Ironman-triatlon in Maastricht in haar leeftijdscategorie 25 – 29 jaar te winnen. Die is op 14 oktober.

Tessa Kortekaas was een succesvol marathonschaatsster, toen zij werd getroffen door de ziekte van Pfeiffer. Begin 2016 werd ze lid van de triatlonvereniging om het sporten weer serieus op te pakken. Vanaf dat moment was haar triatloncarrière niet meer te stuiten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.