Allerlaatste begroting Noordwijkerhout kent minieme lastenverhoging

Noordwijkerhout – De lokale lasten in Noordwijkerhout gaan volgend jaar met 1,4% omhoog. Dat blijkt uit de woensdag gepresenteerde begroting. Het is de laatste begroting van de zelfstandige gemeente Noordwijkerhout. De stijging had volgens de eigen regels van de gemeente 2,4% moeten zijn, maar door uit het verwachte overschot 2018 64.000 euro te halen, kan de verhoging gelijk gesteld worden met de inflatiecorrectie. Noordwijkerhout houdt totaal 554.000 euro over, onder meer door een hogere rijksbijdrage. De begroting krijgt de complimenten van de provincie.

Een toekomstige tegenvaller is nog niet opgevangen. Het afschaffen van de belasting op gebruik van gemeentegrond, de precariobelasting, kost Noordwijkerhout 1,6 miljoen. Daarvan moet voor 1 miljoen van 2022 nog dekking worden gevonden. Omdat Noordwijk hetzelfde probleem heeft, wordt dat na de fusie gezamenlijk opgepakt. In de begroting is ook 5,6 miljoen euro verwerkt die Noordwijkerhout en Noordwijk krijgen om kosten van de fusie op te vangen. Wat betreft de bouwplannen in de begroting: de aanleg van sportpark de Boekhorst gaat in 3 deelplannen en start na dit seizoen. Voor de bouw van woningen op het BAVO-terrein is een akkoord met een ontwikkelaar. Wethouder De Jong hoopt dat de bouw, maar zeker de verkoop, start in 2018. Vanwege de fusie is het een begroting met nauwelijks nieuw beleid.

Klik hier voor de begroting 2018 van Noordwijkerhout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here