Bedrijfsleven Bollenstreek: projecten Economische Agenda starten pas bij voldoende financiering

Bollenstreek – Gemeenten hoeven zich geen zorgen te maken over de co-financiering van projecten uit de Economische Agenda. Dat zegt Alfons Morssink, voorzitter van Bedrijfsleven Bollenstreek, de koepel van ondernemersverenigingen. De behandeling van het plan in de Duin- en Bollenstreek om de economie te verbeteren leverde bij gemeenteraden vragen op over de bijdrage van 25% van de kosten door ondernemers. Volgens Morssink worden projecten pas gestart als er zekerheid is over de financiering. Alleen de bekostiging van projectleiders die op zoek gaan naar financiering is een voorinvestering. De 5 miljoen die gemeenten betalen in 4 jaar zijn vooral aanjaagkosten. Sommige projecten moeten straks in het geheel door ondernemers worden overgenomen, sommige plannen gaan in gezamenlijkheid en andere projecten zijn voor 100% voor de gemeenten, zoals bereikbaarheid.

Klik hier voor de Economische agenda

Kijk hieronder voor het interview:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here