Bestuur VVD al gefuseerd

Noordwijk/Noordwijkerhout – De VVD Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk lopen vooruit op de komende fusie tussen de beide dorpen.

Op de ledenvergadering van maandag werd het nieuwe bestuur geïnstalleerd, bestaande uit inwoners van beide gemeenten. Gerard Heemskerk, Björn Eussen, Piet Peeters, Debby Nieuwenhuijs, Jan Smit, Michel Caspers & Jmiaa Bellan vormen het bestuur.

Gezamenlijk vertegenwoordigen zij Noordwijk, Noordwijkerhout én De Zilk en bereiden zij zich voor op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Die zijn voor de twee fusiegemeenten niet in maart, maar in november. De exacte datum moet nog worden bepaald.

3 REACTIES

  1. Terwijl de Tweede Kamer over de fusie nog moet besluiten, doet de VVD alvast alsof het besluit is genomen. Begrijpelijk, want in de Tweede Kamer maakt de VVD, dankzij het regeerakkoord, de dienst uit. Het zal wel goed zijn zo; want de VVD heeft uiteraard het beste met ons voor. Maar als dit zo blijft, en echt als staatsrecht gaat gelden, dan zullen de leerboekjes staatsinrichting toch flink moeten worden aangepast …

  2. Geen zorgen Charel B Krol Dobrov: het bestuur van het netwerk is gefuseerd, de fracties (nog) niet. Mocht het zo zijn dat de fusie niet doorgaat, blijven de fracties gewoon gescheiden opereren in beide gemeenteraden. Politiek is namelijk dorpsspecifiek, maar het algemeen bestuur kan best wat groter: die zorgen voor het contact met de leden, de financiën, borrels en eens in de zoveel jaar voor een goede verkiezingsprogramma- en selectiecommissie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here