Energieakkoord dwingt Holland Rijnland sneller te verduurzamen

Bollenstreek – De veertien gemeenten van het regionale samenwerkingsverband Holland Rijnland gebruiken in 2050 nauwelijks fossiele brandstoffen meer. Dat is vastgelegd in een Energieakkoord.

Samen met het Hoogheemraadschap Rijnland en de Omgevingsdienst West-Holland is de ambitie uitgesproken om meer bij te dragen aan internationale klimaatdoelstellingen. Om dit te bereiken wordt in de komende jaren meer geïnvesteerd in onder andere windenergie en zonnepanelen. Voor de periode 2017 en 2018 wordt hiervoor zo’n 1,3 miljoen euro gereserveerd.

In 2025 moeten de eerste resultaten van het Energieakkoord zichtbaar zijn. Dan moet ook meer onderzoek gedaan zijn naar alternatieve vormen van energieverbruik, zoals het rijden op waterstof en het gebruiken van restenergie die anders verloren zou gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here